Opfriscursus

OPFRISCURSUS VOOR OUDERE AUTOMOBILISTEN: 7 oktober 2018

Ouderen hebben een verhoogd risico in het verkeer. Op hogere leeftijd nemen rijvaardigheden langzaam af. Voornamelijk wegens vertraging van waarnemings- , beslissings- en bewegingsprocessen en een afgenomen vermogen om meer taken tegelijk uit te voeren. Bovendien neemt de lichamelijke kwetsbaarheid toe waardoor zij gevoeliger zijn voor letsel door ongevallen. Actief blijven, óók in het verkeer, helpt om functieverlies te vertragen.

Actief blijven in het verkeer houdt voor VVN ook in dat verkeersdeelnemers zich blijven oriënteren op de vele veranderingen de laatste jaren: steeds toegenomen drukte, ingewikkelde rotondes, nieuwe verkeersregels en -borden, duurzaam rijden enz. Blijf verantwoordelijk, niet alleen voor de eigen veiligheid, maar ook van andere weggebruikers: iedereen moet veilig over straat kunnen!

Voor oudere automobilisten organiseert VVN Nijmegen dit jaar weer een opfriscursus. Deze is bedoeld voor senioren die hun verkeerskennis willen opfrissen en die deskundig advies willen over hun rijstijl en verkeersgedrag. Uiteraard vrijblijvend en zonder gevolg voor uw rijbewijs.

De korte cursus bestaat uit drie onderdelen:

  • een rit in de eigen auto met erkende instructeur van ANWB Rijopleiding Wesseldijk
  • theoriegedeelte met aandacht voor de veranderende verkeersregels
  • ogentest door Pearle opticiens en/of reactietest

De opfriscursus vindt plaats op zondag 7 oktober 2018, locatie: Verkeersschool Wesseldijk, Energieweg 25 te Nijmegen, ’s morgens van 09.00 uur tot 12.00 uur of ’s middags van 13.00 uur tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 20,- per persoon en de toewijzing voor deelname is beperkt!

 

AANMELDINGSFORMULIER OPFRISCURSUS

Wilt u dit jaar aan de opfriscursus deelnemen? Klik dan hieronder op 'aanmelden' en vul daarna het formulier in. Klik vervolgens op 'indienen' en maak per deelnemer een bedrag over van € 20,- op rekening NL36INGB0008332545 t.n.v. 'penningmeester VVN Nijmegen', svp met vermelding van uw adres. Pas daarna is uw aanmelding definitief!